• VOORGERECHTEN

garnaalkroketten

Huisgemaakte grijze garnaal- en rivierkreeftkroketten , zure room, sla met geroosterde sesaamzaadjes en nootolie

14,50

kalfszwezerik

Gesmoorde kalfszwezerik, taartje met camembert kaas, witloof en sjaloten confituur, pickles saus

19,50

Gerookte zalm

Gerooktezalm met tartaar, guacamole, wittekaas met citroen

18,50

foie gras

Croque met foie gras, gekaramelliseerde appel, kramiek met sinaasapelshilletjes, blauwe bessen chutney, zwarte chocolade saus

19,50

Ravioli

Ravioli met gambas, witte asperges saus, getruffeld iberische ham

18,50

SNACKS

burger – 1 of 2 stuken

bergkaas en gerookte spekjes, ijsbergsla, tomaat, augurk, geroosterde ajuin, saus van&‘t huis

14,50 / 19,50

balletje « Boulet Liégeois »

Balletje op luikse wijze met frietjes en sla van‘t huis

14,50

CROQUE-MONSIEUR –

1 of 2 stukken

Tosti met Val Dieu kaas en ham van Aubel

9,50 / 15,00

tomaat garnaal

1 of 2 stukken

Duo van tomaten met grijze/roze garnalen, frietjes, sla

15,00 / 19,00

provencaalse bruschetta met

– gamba’s rostis, huisgemaakte tartaarsaus, rauwkost, pesto
– iberische ham, rauwkost, peper mayonaise

20,50

PASTA

penne « a la provencale »

Penne met provencaalse saus, tomaten, bieslook, parmezaan (vegetarish gerecht)

17,50

pesto tagliatelle

Tagliatelle met tomatenpesto, gevogelte, spekjes, gambas, tomaten, bieslook, parmezaan

19,50

VLEES

Steak bleu des prés (300g)

Biefstuk van «Bleue des prés» (belgische ras), frietjes, sla

23,50

ierse entrecôte

Ierse entrecôte, frietjes, sla

28,00

Kip filet

Gemarineerde kipfilet met ahornstroop en paprika, aardappel met spekjes, aardpeer en butternut

24,00

Tomahawk van « fassona »
(voor 2 personen)

Tomahawk di Fassona piemontese.
Saus naar keuze : peper, champignons, bearnaise

“Di Fassona” : de Piemontees rundras levert een hoge vleeskwaliteit : de fijne vleesdraad staat garant voor een erg malse kwaliteit van het vlees. De runderen hebben een goede bespiering over het gehele lichaam, weinig vet aanzet en is cholesterolarm.

65,00

fazant

Fazant op orientaalse wijze, pastinaakpuree, gebakken paddenstoelen, krieken reductie en gedroogde groenekool

25,50

Lamsrack

Lamsrack met dragon, gegrilde chorizo, geglazuurde groenten en aardappelschijfje

24,00

eend

Kroket van gekonfijte eend, sinaasappelsaus, gegrilde polenta met gedroogde abrikozen en vijgen, pickles van witte kool

24;50

Varkensgebraad

Gerookte varkensgebraad, gegrilde aardappelen, mini gevulde paprika en gestoofde rode uien

24,50

VISSEN

Zalmforelfilets

Zalmforelfilet van de viskwekerij « De Commanderie », thaï bouillon, rijst kroketjes, krokante brood, rouille en koriander

24,50

Gegrilde tarbot

Gegrilde tarbot, kappertjesolie, quinoa taartje met rode biet, sjalotten en geitenkaas

25,50

schelvis

Schelvis op « fish and chips » wijze, safran en curcuma saus, gegratineerde aardappelen, mix van herfstgroenten, spinazie pesto

24,50

• TEA ROOM •

van 14u30 tot 18u00

Stukje taart van de dag + ijs + koffie/thee

6,50

Stukje taart van de dag + ijs

4,50

Chocolade mousse, crème anglaise, amandelmelkijs

6,50


• HET KINDER MENU •

GERECHTEN

vol-au-vent, appelmoes, frietjes en sla

10,50

Hamburger, frietjes en sla

12,50

Balletje op luikse wijze met frietjes en sla van ‘t huis

10,50

Penne op provençaalse wijze

11,50

NAGERECHTEN

Dame blanche

6,50

Chocolademousse

6,50

Ijs (bol naar keuze)

1,50

• 

• 

• WIJNEN •

Harmonie wijn en gerecht : vraag ons advies !
Onze wijnen zijn « Vignoble responsable » gecertificeerd.

• 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

SLA

Gegratineerde geitenkaas

Gegratineerde geitenkaas, tomaten, basilicum, gesnackte forel, croutons, honingvinaigrette met mosterd

20,50

Gekrulde andijvie met spekjes

Gekrulde andijvie met spekjes, appelen, ciderazijn, kroket van Hervekaas en jenever, krokante ei

20,50

 

NAGERECHTEN

Crème brûlée

Crème brûlée met Voeren’s honing, gewokte aardbeien met basilicum, zwarte chocolade ijs

11,50

religieuse

Religieuse met chocolade crème en mascarpone, hazelnootijs, melk karamel topping, gebrande hazelnoten

11,50

Appel

Gekarameliseerde appel met kaneel, meringue, muesli en custard

11,50

Ijskoffie

Luikse ijskoffie op de wijze van « Raph Cook’s

11,50

L’exotique

Ananas en mango karamel, frangipane, pistache noten, pindas, passievruchten espuma

11,50

• VOORGERECHTEN

garnaalkroketten

Huisgemaakte grijze garnaal- en rivierkreeftkroketten , zure room, sla met geroosterde sesaamzaadjes en nootolie

14,50

rundcarpaccio

Carpaccio van rund, gevuld met truffel en hazelnootolie, flan van parmezaanse kaas, gekonfijte tomaten

16,50

Gerookte zalm

Gerookte zalm met tartaar, guacamole, witte kaas met citroen

18,50

Poon en zwaardvis

Zwaardvis op krokante wijze, waterkers-saus, preien en rucola

17,50

Ravioli

Ravioli met gambas, witte asperges saus, getruffeld iberische ham

16,50

SNACKS

burger – 1 of 2 stuken

bergkaas en gerookte spekjes, ijsbergsla, tomaat, augurk, geroosterde ajuin, saus van&‘t huis

14,50 / 19,50

balletje « Boulet Liégeois »

Balletje op luikse wijze met frietjes en sla van‘t huis

14,00

CROQUE-MONSIEUR –

1 of 2 stukken

Tosti met Val Dieu kaas en ham van Aubel

9,00 / 14,50

tomaat garnaal

1 of 2 stukken

Duo van tomaten met grijze/roze garnalen, frietjes, sla

15,00 / 19,00

provenCaalse bruschetta met

– gamba’s rostis, huisgemaakte tartaarsaus, rauwkost, pesto
– iberische ham, rauwkost, peper mayonaise

20,50

PASTA

penne « a la provencale »

Penne met provencaalse saus, tomaten, bieslook, parmezaan (vegetarish gerecht)

17,50

pesto tagliatelle

Tagliatelle met tomatenpesto, gevogelte, spekjes, gambas, tomaten, bieslook, parmezaan

19,50

VLEES

Steak bleu des prés (300g)

Biefstuk van «Bleue des prés» (belgische ras), frietjes, sla

23,00

ierse entrecôte

Ierse entrecôte, frietjes, sla

31,00

Kip

Gemarineerde kipfilet met ahornstroop en paprika, aardappel met spekjes, aardpeer en butternut

23,50

Tomahawk van « fassona »
(voor 2 personen)

Tomahawk di Fassona piemontese.
Saus naar keuze : peper, champignons, bearnaise

“Di Fassona” : de Piemontees rundras levert een hoge vleeskwaliteit : de fijne vleesdraad staat garant voor een erg malse kwaliteit van het vlees. De runderen hebben een goede bespiering over het gehele lichaam, weinig vet aanzet en is cholesterolarm.

65,00

Lamsrack

Lamsrack met dragon, gegrilde chorizo, geglazuurde groenten en aardappelschijfje

26,50

eend

Kroket van gekonfijte eend, sinaasappelsaus, gegrilde polenta met gedroogde abrikozen en vijgen, pickles van witte kool

23,00

Varkensgebraad

Gerookte varkensgebraad, gegrilde aardappelen, mini gevulde paprika en gestoofde rode uien

23,00

VISSEN

Zalmforelfilets

Zalmforelfilets van de viskwekerij « De Commanderie », thaï bouillon, rijst kroketjes, krokante brood, rouille en koriander

23,50

Gegrilde tarbot

Gegrilde tarbot, kappertjesolie, quinoa taartje met rode biet, sjalotten en geitenkaas

24,50

Poon en zeevruchten

Waterzooï van poon et zeevruchten, herfstgroenten, kruidige aardappelen « Pont-Neuf »

23,50

• TEA ROOM •

van 14u30 tot 18u00

Stukje taart van de dag + ijs + koffie/thee

6,50

Stukje taart van de dag + ijs

4,50

Chocolade mousse, crème anglaise, amandelmelkijs

6,50


SLA

Gegratineerde geitenkaas

Gegratineerde geitenkaas, tomaten, basilicum, gesnackte forel, croutons, honingvinaigrette met mosterd

20,50

Gekrulde andijvie met spekjes

Gekrulde andijvie met spekjes, appelen, ciderazijn, kroket van Hervekaas en jenever, krokante ei

20,50

 

NAGERECHTEN

Crème brûlée

Crème brûlée met Voeren’s honing, gewokte aardbeien met basilicum, zwarte chocolade ijs

11,50

Appel

Gekarameliseerde appel met kaneel, meringue, muesli en custard

11,50

Ijskoffie

Luikse ijskoffie op de wijze van « Raph Cook’s »

11,50

Aardbeien en sinaasappel

Aardbeien en espuma, reductie van sinaasappel en tijm, yoghurtijs.

11,50

Sablé breton

Sablé breton met framboos, banketbakkersroom met pistachenoten, frambozensorbet

11,50

• HET KINDER MENU •

GERECHTEN

vol-au-vent, appelmoes, frietjes en sla

10,50

Hamburger, frietjes en sla

12,50

Balletje op luikse wijze met frietjes en sla van ‘t huis

10,50

Penne op provençaalse wijze

11,50

NAGERECHTEN

Dame blanche

6,50

Chocolademousse

6,50

Ijs bol

1,50

• 

• 

• WIJNEN •

Harmonie wijn en gerecht : vraag ons advies !
Onze wijnen zijn « Vignoble responsable » gecertificeerd.

• 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer